La plataforma alternativa a l’Orbyt d’El Mundo, Kiosko y más, pren forma i estarà disponible a partir de juliol, tot i que les aplicacions per a iPad i iPhone ja es poden descarregar en proves. Impulsada pel grup Vocento, hi ha confirmada la presència de les capçaleres de Zeta, Godó, Prisa, Público, RBA, Axel Springer, La Información, Intereconomía, Última Hora, Heraldo de Aragón i La Voz de Galicia.

Al nou quiosc digital es podran trobar els diaris a partir de 0,79 euros l’exemplar i 2,99 les revistes, i les subscripcions per 9,99 euros, per sota dels 14,99 d’Orbyt. A més, s’oferiran subscripcions conjuntes a diverses capçaleres, com per exemple a l’ABC i El País.

En aquest sentit, a Kiosko y más cada editor és responsable i autònom per desenvolupar el seu model de negoci i fixa els seus preus i aliances, i pot adaptar les funcionalitats tecnològiques als seus objectius.

A la nova plataforma tampoc hi ha exclusivitat. Les capçaleres de Zeta, per exemple, també estan disponibles a Orbyt. A la plataforma d’Unidad Editorial, a més de les seves capçaleres i les de Zeta, també es troben les d’Hachette, la Razón i, potser, les d’Editorial Prensa Ibérica.

En el primer any de vida, Orbyt ha assolit els 33.000 subscriptors, i confia superar els 100.000 al 2013 per a les publicacions d’Unidad Editorial.

Font: Periodistas21