A principis de febrer, el programa Esport Club va emetre un polèmic vídeo on recopilava diferents entrades dels jugadors del Real Madrid a Leo Messi intercalant-les amb imatges d’un documental sobre com cacen les hienes i música d’El hombre y la tierra de Félix Rodríguez de la Fuente.

La polèmica, però, no va saltar fins que, al cap d’una setmana, el programa Punto pelota d’Intereconomía se’n va fer ressò. Malgrat el director i presentador d’Esport Club, Xavi Valls, va demanar disculpes per la “desafortunada” metàfora, el Real Madrid va demandar igualment el programa per danys morals i vulnerar el seu dret a l’honor. Segons el diari As, el club blanc, que denuncia la “mala utilització” dels diners públics, reclama una indemnització de 6 milions d’euros.

Telebarça

La polèmica també va arribar al Parlament. En la comissió de control de la CCMA de divendres passat, el diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, en la seva única intervenció, va criticar el vídeo emès a Esport 3, va demanar respecte per als molts seguidors del Madrid que hi ha a Catalunya (entre ells el seu germà i el seu pare, va destacar) i va acusar TV3 s’haver-se convertit en “Telebarça”. El president de la Corporació, Brauli Duart, i el director de TV3, Eugeni Sallent, es van limitar a recordar que ja s’havien demanat disculpes pel vídeo.