El passat 25 de juny, el programa Continuarà de TVE Sant Cugat es va acomiadar després de 17 anys. La desaparició de l’únic programa cultural de la graella ha mobilitzat el sector, que en demana la seva continuïtat a la directora de TVE Catalunya, Anna Maria Bordas. I és que, la propera temporada, la informació cultural es limitaria a 3-5 minuts dins un programa contenidor diari d’una hora.  

Per això, s’ha iniciat una campanya a internet per reclamar la continuïtat de l’històric programa dirigit per Montse Mompó, del qual es destaca que “s’ha guanyat el prestigi i el suport tant del món artístic com del públic en general”.

A la campanya s’han afegit les veus d’artistes com Sergi López, Josep Maria Pou, Salvador Sunyer, Sol Picó, Julio Manrique, Joan Font, Pepa Poch o Ferran Madico, entre d’altres.

La cultura minva a TVE

L’eliminació de Continuarà a Sant Cugat no és l’únic canvi en la programació cultural que ha patit TVE. Al març, la cadena pública estatal va suprimir de la graella els espais Miradas 2, Mi reino por un caballo i Programa de mano. En el seu lloc es va crear un únic programa contenidor, Atención obras, presentat per Cayetana Guillén Cuervo, d’una hora setmanal.