El programa L’altra ràdio de Ràdio 4 va ser distingit aquest dilluns en la 27a edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica amb el Premi a la Comunicació i la Divulgació de les TIC. El jurat ha volgut posar de relleu la tasca divulgativa realitzada per l’espai dirigit i presentat per Cinto Niqui.

En el seu discurs, el periodista va tornar a demanar al Govern la creació del Museu de la Ràdio a Catalunya, el qual podria ser el primer museu nacional digital de la Generalitat. A més, va anunciar el projecte de l’Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya, creat per l’Institut de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) i la Biblioteca Hemeroteca General de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

En el veredicte, el jurat destaca que L’altra ràdio suma 42 anys en antena i és l’espai degà de la radiodifusió catalana i estatal dedicat a informar i reflexionar sobre l’ús i l’impacte social de les TIC.

Durant la vetllada també van ser premiades Asunción Moreno i Elena Bardají (com a primeres titulades en Enginyeria de Telecomunicació i Informàtica de Catalunya); Ramon Pallàs Areny, catedràtic de la UPC (Premi d’Honor); Anna Navarro Schlegel de Procore Technologies (personalitat destacada); Marta Guardiola de MiWEndoSolutions (emprenedoria);Mercè Buxadera del Grup Danone (CIO destacat), i el Projecte Hugo de la companyia Evidenze (compromís social).

A banda dels guardons atorgats pel jurat, l’organització de l’esdeveniment va fer un reconeixement especial al consorci públic Localret, que enguany commemora el seu 25è aniversari, i a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (UPC), que celebra els 50 anys de la seva fundació.

A l’acte de lliurament va tenir lloc a l’Auditori de Barcelona i va comptar amb l’assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès; el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i la tinenta d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, entre d’altres.

La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica la promouen l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) i el Col·legi d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF).