L’Agència de Qualitat d’Internet (IQUA) i Comunicàlia han signat un conveni de col·laboració que cerca un marc estable per permetre el desenvolupament d’actuacions i projectes comuns.

La missió d’IQUA és garantir la confiança i la seguretat de la xarxa mitjançant l’autoregulació i l’atorgament del segell de qualitat IQ i, per aquest motiu, un dels objectius de l’acord és el de col·laborar en la divulgació d’aquesta tasca i el foment d’aquest segell entre les televisions de proximitat adherides a Comunicàlia.

L’acord, signat el passat divendres, també preveu la participació periòdica del personal d’IQUA als continguts televisius que Comunicàlia distribueix als seus associats i a la publicació Antena Local, en temes vinculats a seguretat, confiança i qualitat d’internet. A més, s’obre la porta a la realització de jornades de treball que puguin servir per difondre aquestes qüestions, i es preveu la participació de Comunicàlia en el grup de treball sectorial audiovisual promogut per IQUA.

Per al director general de Comunicàlia, Joan Vila i Triadú, aquest acord és beneficiós per a les dues parts, ja que “per part nostra, podrem obtenir el segell de qualitat per al portal web de Comunicàlia, i per part d’IQUA, els donem l’oportunitat de difondre els seus objectius a tot el sector audiovisual que està vinculat a nosaltres”.

Per al director general d’IQUA, Àlex Fernàndez, aquest conveni respon a l’estratègia de l’agència de “buscar la complicitat d’altres entitats de referència i prestigi del sector per tal d’ajudar IQUA a complir amb la seva tasca, que no és altre que posar una brúixola que ens guiï cap a la confiança, la seguretat i la qualitat d’internet”.