La Mesa del Senat ha distingit aquest dimarts Carmen del Riego, de La Vanguardia, amb la 10a edició del premi Lluís Carandell de periodisme parlamentari. D’aquesta manera, el Senat vol posar en valor la tasca informativa de la periodista i la difusió que ha fet del treball parlamentari al llarg de la seva carrera.

Carmen del Riego va iniciar la seva carrera professional a La Nueva España, de la seva natal Oviedo. El 1982 va entrar a treballar a Europa Press, el 1989 a Diario 16, i un any més tard va formar part de l’equip que va posar en marxa el diari El Sol, on va treballar en la secció política fins al seu tancament el 1992. Des d’aleshores, forma part de la redacció de La Vanguardia a Madrid. A més, Del Riego ha estat presidenta de l’Associació de Periodistes Parlamentaris (2000-2002), i des del 2011 presideix l’Associació de la Premsa de Madrid (APM).

El jurat estava format pel vicepresident primer del Senat, Juan José Lucas; el secretari primer, Matías Conde; el secretari segon, Ramón Rabanera; la secretària tercera, Carmen Alborch; el secretari quart, Manel Plana; la presidenta de l’Associació de Periodistes Parlamentaris, Montserrat Oliva, i la directora de Comunicació de la Presidència del Senat, Marian Busnadiego.

La candidatura de Carmen del Riego al premi Lluís Carandell la van presentar els grups popular i socialista.