El Festival Internacional de Sèries, el Serielizados Fest, consolida el seu creixement. En la seva sisena edició, que se celebrarà del 25 al 29 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el certamen doblarà el catàleg de projeccions i programarà més de 20 estrenes.

El creixement no només és intern, sinó també extern: el festival s’expandeix i celebrarà la seva primera edició a Madrid del 27 al 30 de setembre, amb una selecció de la programació barcelonina.

Estrenes

Les estrenes del sisè Serielizados s’oferiran en dues seccions: Panorama, amb una selecció de les millors sèries internacionals que encara no tenen distribució a Espanya, i Premieres, amb preestrenes de noves sèries de les principals plataformes.

El catàleg inclou dues produccions de betevé: la segona temporada de Les molèsties, de Rober Coma, i El mort viu, websèrie creada per un grup d’estudiants de la Universitat Pompeu Fabra en el marc del programa Tube d’assaig, guanyadora d’un Premi Ondas el 2015.

Convidats i homenatges

Enguany el país convidat serà Dinamarca, amb un programa on destaca la presència de Jeppe Gjervig, autor de Borgen, que ha més d’oferir una xerrada sobre aquesta reeixida sèrie i la seva trajectòria també presentarà Follow the money III.

Altres participacions destacades en l’avançament de la programació són els del britànic Steve Pemberton, creador de la comèdia negra Inside No 9, i la compositora Isobel Waller-Bridge, autora de bandes sonores com Fleabag, Black Mirror, The ABC Murders o Vanity Fair.

Enguany, el Serielizados Fest retrà homenatge a la memòria de Joan Capri, creador de la sèrie Doctor Caparrós, medicina general, estrenada fa 40 anys a TVE Catalunya, i Plats bruts, que coincidint amb el seu 20è aniversari reunirà a part de l’equip.

Pitching de sèries

Una novetat d’aquest any és la primera edició del Pitching Forum Series del festival, organitzat amb Guionistes Associats de Catalunya. Es tracta d’un mercat i punt de trobada entre creadors, plataformes, cadenes de televisió i productores.

Un comitè de lectors i analistes de guió seleccionarà entre quatre i vuit projectes de sèrie que participaran en una jornada d’exposició davant un jurat format per productors, executius de cadenes i plataformes, i responsables de festivals.