La junta general d’accionistes d’Iniciatives Berguedanes de Comunicació, celebrada el passat divendres, va acordar la suspensió de l’edició en paper del setmanari Berguedà Actual a causa de “la inviabilitat econòmica generada per la crisi i la forta competència existent”.

La intenció de l’editora és deixar d’imprimir la publicació “mentre es mantingui la duresa de l’actual situació del mercat”. Així, no renuncia a publicar en paper el setmanari en ocasions especials o “en circumstàncies de millora de l’entorn econòmic”.

Actualment, la capçalera no compta amb plantilla, després la sortida de les dues darreres treballadores, actualment en conflicte amb l’empresa perquè no accepten l’acomiadament objectiu i el reclamen improcedent.

Web desprofessionalitzat

Així doncs, l’edició digital s’actualitzarà “de forma desprofessionalitzada”, segons va assenyalar dilluns la mateixa editora al seu web. En concret, Berguedà Actual ofereix a entitats, organismes, associacions, institucions i particulars la possibilitat de publicar directament les seves pròpies informacions, previ registre. Ara, Berguedà Actual incentivarà aquesta fórmula per nodrir el web de contingut.

Iniciatives Berguedanes de Comunicació també especifica que continuarà atenent les seves obligacions “a mesura que vagi gestionant un volum important de cobraments pendents de clients”.