El passat cap de setmana es va publicar el primer número del setmanari La República, que un mes abans ja va oferir un primer tastet en forma de número zero, les vendes del qual haurien superat els 51.000 exemplars, segons l’editora.

La nova capçalera es publica cada dissabte amb un preu de 2 euros i també es pot adquirir l’endemà per 2,5 euros amb El Punt Avui. El preu de la subscripció és de 72 euros anuals per a les edicions impresa i la digital, i de 12 només per a la digital.

L’arribada del setmanari ha coincidit amb l’aturada en principi temporal dels suplements Presència i Cultura, els quals El Punt Avui ha deixat de publicar aquest maig després de gairebé 36 i 30 anys, respectivament, a causa del procés de “reorganització” del diari.

La República es presenta com una “eina de debat sobre un país en construcció”, amb la voluntat de “reforçar la normalització del republicanisme com a marc de referència i ajudar a construir i consolidar espais de sobirania mediàtica”.

Si el número zero comptava amb una extensa entrevista al president Carles Puigdemont des de Berlín, en el primer s’hi troba una conversa amb els tres consellers exiliats a Brussel·les i un dossier sobre l’actual situació política catalana.

La República està editada per la societat limitada laboral Maig 2011, que també publica L’Esportiu i L’Econòmic. La redacció està formada per una quinzena de periodistes, la majoritàriament provinents d’El Punt Avui.