El Centre Cívic del Parc Sandaru de Barcelona acull aquest dilluns, a les 19 h, l’acte institucional de celebració del 25è aniversari del Sindicat de Periodistes de Catalunya, que al llarg de l’any ha realitzat diverses activitats per commemorar l’efemèride.

El programa de l’acte s’emmarca en el Dia internacional per posar fi a la impunitat dels crims contra periodistes (2 de novembre), instaurat per l’ONU el 2013. En concret, el periodista i escriptor hondureny Milthon Robles, resident del programa d’acollida del PEN Català, farà una aproximació a la situació a l’Amèrica Llatina; la periodista Rosa Maria Calaf oferirà una visió més global de la problemàtica; i la fotoperiodista Ana Jiménez aportarà la dimensió local, marcada per l’aplicació de la Llei mordassa i les agressions als professionals.

A banda, es farà un repàs del paper de l’SPC en aquests 25 anys. A més, s’abordarà l’estat actual de la professió, amb qüestions com la situació dels periodistes freelance, el retrocés en llibertat d’expressió i informació, o la mobilització que protagonitzen les dones periodistes.