El més que probable nomenament de Ramon Rovira com a nou director de TV3 en substitució de Mònica Terribas no ha agradat al Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), que assegura que el canvi “no s’explica” quan el model de servei públic “funciona” i TV3 lidera l’audiència.

L’SPC, que no vol tornar a una televisió “governamental i partidista”, també assenyala que amb la decisió “es trenca la garantia de no fer coincidir la renovació de càrrecs amb les legislatures, per salvaguardar la independència”.

Beneficiar productores amigues, Godó i Antena 3

La reforma de la llei de la CCMA, el nomenament del nou consell de govern i el proper de Rovira formen part d’una “operació” pactada entre CiU i PP que “vol reduir el paper de TV3 com a televisió de referència, i també la plantilla, per beneficiar a canvi les productores de l’òrbita convergent i popular”, segons va manifestar aquest diumenge l’SPC en un comunicat.

“El nomenament de Ramon Rovira està decidit de fa temps, és un acord CiU-PP que volen que també beneeixi el PSC. Es farà oficial probablement aquesta setmana, un cop Rovira s’ha assegurat el retorn al Banc de Sabadell, amb les mateixes condicions, si hi ha dificultats en aprimar TV3 en benefici del Grup Godó i Antena 3”, va afegir el Sindicat.