Aquesta temporada, el canal 33 presenta una programació “un punt continuista però amb moltes novetats”, assegura el director de TVC, Eugeni Sallent. I una sorpresa, un pèl relativa atenent a la rumorologia que sorgia de Sant Joan Despí: el programa Singulars de Jaume Barberà, el que més audiència tenia el canal, ha estat suprimit després de quatre temporades.

El seu buit l’ocuparà Retrats, també conduït per Barberà, tot i que caldrà esperar fins a principis de 2014. Segons explicava Barberà a Facebook, el nou programa conservarà “l’essència i l’esperit” del Singulars, però amb un nou format: les entrevistes es realitzaran en territori dels convidats perquè el seus discursos “s’interrelacionin amb el que descriuen, expliquen i/o denuncien”.

El periodista afirma que el nou projecte és un “repte”, ja que és més difícil de realitzar que Singulars, i avisa que l’equip del programa continuarà “sent entremaliat a partir de la veracitat i del rigor” ja sigui en temes existencials, polítics, econòmics, socials, científics o de territori.

Torna Puigbó

Durant la presentació de la nova temporada del 33, Sallent va assegurar que l’objectiu és “fer créixer” el canal arribant a més públic amb una programació “competitiva i ambiciosa” a partir de l’actualitat cultural, la divulgació i el coneixement.

Entre les novetats destaca el retorn de Josep Puigbó a TVC després d’11 anys, on havia presentat l’Àgora (1999-2002) i els Telenotícies migdia i cap de setmana (1990-1999). La tornada del periodista olotí, que fa any i mig va ser proposat com a conseller de la CCMA, es produeix de la mà de la tercera etapa de (S)avis, on entrevistarà personatges d’edat avançada “patrimoni del país”.

L’espai torna a la graella el proper dimecres (22.30 h) després de quatre temporades d’absència: es va estrenar el 2008 amb un entrevistador diferent per a cada convidat, i el 2009 va repetir però amb Núria Solé i Sílvia Cóppulo com a presentadores.

La resta de novetats estan programades per al 2014, com ara Cosins germans, un espai en format de “road movie” on Empar Moliner i Ferran Torrent exploraran les relacions culturals entre Catalunya i País Valencià, i un nou programa que vol explorar els límits de la creació, TT, amb Bibiana Ballbè.

A banda, el 33 recomana, que fins ara era un microespai, ara passa a tenir un format de magazín i es podrà veure els caps de setmana a TV3.