L’11 de febrer de 1991, Televisió de Catalunya va emetre per primer cop el Club Super3, espai que va suposar un trencament amb la programació infantil que es feia aleshores. 30 anys després és tot un fenomen social i s’ha consolidat com l’univers infantil català de referència, amb 1.615.000 de socis acumulats. D’aquests, uns 500.000 estan en actiu (és a dir, en la franja de 0 a 14 anys), aproximadament el 40% de la població infantil de Catalunya.

Actualment, a més de tenir canal televisiu propi (creat l’octubre de 2009), el Super3 s’acosta al públic a través del web super3.cat, les aplicacions per a dispositius mòbils, el canal de YouTube i les xarxes socials. L’aposta en l’àmbit digital continuarà creixent al llarg del 2021 amb estrenes d’un videojoc, l’skill per a l’Alexa i podcasts, a més de nous programes específics.

Televisió de Catalunya treballa en una renovació del canal Super3 que inclou la supressió de La família del Super3, que al juny s’acomiadarà després de 15 anys per donar pas a una altra ficció la propera temporada. Coincidint amb aquest 30è aniversari, el canal Super3 estrenarà diverses propostes, sèries i programes. També es mantindrà en la graella el multipremiat informatiu InfoK, que aquest 2021 farà 20 anys.