El Tribunal Suprem ha condemnat a Telecinco a indemnitzar la tenista i model Anna Kournikova amb 300.000 euros, i al cantant Enrique Iglesias amb 36.000, per haver vulnerat els seus drets a l’honor, la intimitat i la imatge. El TS ha confirmat així una sentència de l’Audiència Provincial de Madrid, recorreguda per la cadena, en què se la condemnava per un reportatge emès el 30 de desembre del 2004 a Aquí hay tomate on es van utilitzar unes imatges manipulades de la parella a la platja.

En concret, el TS acusa Telecinco d’“intromissió il·legítima en el dret a la intimitat” per tres imatges on Kournikova apareixia despullada, quan en realitat no ho estava, ja que s’havien utilitzat tres fotografies falses d’internet. El Tribunal també condemna la cadena perquè, a part de què la parella no havia consentit que se’ls fessin fotos, aquestes es van fer “quan estaven en un lloc no obert al públic”.

La sentència també reprova els comentaris de la veu en off que es van fer en el reportatge, titulat El nu de l’any, en el to característic del programa ja desaparegut. “Aquests comentaris van traspassar els límits del que és burlesc, satíric o sarcàstic per, des de la perspectiva dels usos socials, que no del bon o mal gust, servir-se del que és groller per denigrar als demandants atribuint-los uns determinats hàbits sexuals”, diu la sentència.

El TS assegura que Telecinco no pot argumentar la seva manca de participació en la manipulació de les imatges (que havia pres d’internet) ni el seu desconeixement, ja que tampoc es va assegurar que fossin reals.