El Tribunal Suprem ha confirmat que la revista Diez Minutos a d’indemnitzar l’humorista Andreu Buenafuente amb 48.080,97 euros per la publicació d’unes imatges seves en què apareixia amb la seva parella d’aleshores, la també presentadora Carolina Ferre, en una festa privada. Diez Minutos haurà d’entregar els diners de la indemnització a l’ONG Metges Sense Fronteres per ordre expressa del presentador català.

El Suprem ha confirmat la sentència dictada el 18 de juliol de 2006 pel Jutjat de Primera Instància número 12 de Barcelona que apreciava “intromissió il·legítima en el dret a la pròpia imatge” de Buenafuente. Igualment, es condemnava a la revista a entregar les fotografies o negatius que contenien les imatges, i qualsevol suport que les pogués tenir.

El Tribunal afegeix que, tot i que el presentador és una persona de projecció pública, la informació té lloc “exclusivament en l’àmbit reservat a la seva vida personal”. A més, reafirma el Suprem, les imatges que es van difondre no tenien cap mena de connexió amb la seva activitat professional.

A l’hora de donar prioritat al dret a la intimitat i a la pròpia imatge ha estat fonamental pel Suprem el fet que les fotografies es captessin a l’interior d’un restaurant on s’hi celebrava una festa privada, unes imatges “irrellevants des del punt de vista de comunicar la notícia d’una relació sentimental que ja era coneguda” amb Carolina Ferre.

Font: Efe