La Sala Penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a deu anys i sis mesos de presó per a Rogelio Rengel, exeditor de Don Balón, per estafar 14,3 milions d’euros a Luis del Olmo, de qui era mà dreta i administrador dels seus negocis des de finals dels 90.

D’aquesta manera, el TS ha rebutjat el recurs de cassació presentat per la defensa i ha ratificat la sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona que condemnava Rengel per un delicte continuat d’apropiació indeguda (set anys i mig de presó) i per un delicte continuat societari de falsificació de comptes (tres anys), per desviar diners entr 2005 i 2011 de dues societats del periodista.

A més, l’exeditor harà d’indemnitzar amb 14.380.793 euros a Del Olmo en concepte de responsabilitat civil, i amb 678.671 euros els altres perjudicats de l’entorn del periodista.

En el judici, celebrat al desembre de 2016, Rogelio Rengel va reconèixer els fets i va explicar que els diners desviats els havia utilitzat per intentar salvar Don Balón, que travessava seriosos problemes econòmics. Poc després de fer-se públic el desfalc, el setembre de 2011, l’editor va tancar la publicació.

En el recurs, Rengel va sol·licitar un atenuant perquè havia posat a disposició tot el seu patrimoni i una llista de béns, a més d’ingressar 37.127,57 euros. El Suprem, però, ho rebutja assenyalant que el delicte d’apropiació indeguda “admet una reparació que, si més no, ha de transmetre al perjudicat la sensació que les conseqüències del delicte s’han vist neutralitzades –o, almenys, sensiblement minorades– a partir de l’esforç reparador”.

El TS afegeix que Luis del Olmo no pot ser obligat a acceptar com a reparació atenuant un llistat de béns que reflecteix “un lamentable estat d’insolvència que contrasta de manera cridanera amb l’elevadíssim import de les quantitats desviades”.