El canal SX3 estrenarà el 8 de gener a les 20 h InfluenX3r, un programa per descobrir i impulsar nous joves creadors de continguts en català. Amb format de concurs i presentat per la influencer Laia Oli, l’espai es podrà veure per televisió i a través de totes les plataformes digitals de l’X3.

InfluenX3r és una producció del SX3 amb la col·laboració de  YouPlanet, i neix amb l’objectiu de potenciar la creació digital en català i promoure una nova fornada de nois i noies generadors de continguts i de comunitat que s’expressin en aquesta llengua. Els participants en el concurs, d’entre 13 i 20 anys, hauran de demostrar que són creadors versàtils en diferents formats digitals.

A partir de l’estrena de programa, de dilluns a divendres es publicaran els vídeos de quatre concursants corresponents als reptes de la setmana a les xarxes socials, el web i l’aplicació de l’X3. Diàriament, també es publicarà la watch party, en què nens i nenes d’entre 7 i 13 anys faran de crítics i comentaran els vídeos del dia.

Finalment, cada diumenge a les 20 h s’emetrà un programa resum amb els millors moments de la setmana, en què es repassarà el rànquing de puntuacions i es proposaran els següents reptes als concursants. El programa també comptarà amb la presència d’influencers consolidats que donaran consells als participants.

Durant deu setmanes, els concursants hauran de superar dos reptes de contingut divers: des d’un vlog de viatge fins a una proposta d’humor lliure, un challenge, un cosplay, una review d’un llibre o pel·lícula, trends de TikTok o temes d’interès com el bullying o la diversitat de gènere. Els concursants hauran de pensar el contingut, gravar-lo i editar-lo.

La superació de les proves permetrà als participants posar en pràctica les seves habilitats com a creadors de contingut en diferents modalitats. El guanyador el decidiran els seguidors de l’X3, que podran votar els vídeos que els agraden més al web. El premi serà participar en una producció de l’X3 i millorar el seu setup i l’equipament audiovisual.