TV3 estrenarà a principis de 2022 El llop, un format entre el talent xou i la divulgació teatral conduït per Àngel Llàcer. El nou espai mostrarà com es prepara des de zero la representació de l’obra Terra baixa, d’Àngel Guimerà, que posteriorment farà una gira per Catalunya.  

El tret de sortida d’El llop s’ha donat amb l’inici del procés de selecció per trobar els actors i les actrius amateurs que s’encarregaran de representar aquest clàssic del teatre català. La nova companyia estarà formada per onze intèrprets que assajaran durant dos mesos fins a representar l’obra. El termini per presentar candidatures finalitza el 3 d’octubre. 

Amb l’entreteniment com a punt de partida, el projecte vol posar de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país, a més de reivindicar el paper d’Àngel Guimerà, de Terra baixa, i de les companyies que han representat l’obra al llarg de la història.  

El llop va ser un dels 25 projectes audiovisuals seleccionats en la segona crida conjunta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Departament de Cultura, que entre d’altres té com a objectiu el foment de la producció audiovisual de programes d’entreteniment basats en continguts culturals, així com la reactivació del teixit empresarial del sector audiovisual.