El Teatre Tantarantana estrena La revelació 1.0, de la Cia. La Rueda i TeatrodeCerca, un thriller tecnològic de teatre documental sobre llibertat d’informació, activisme digital i tècniques de control de la dissidència. L’obra està programada del 14 de novembre fins a l’1 de desembre.

La revelació 1.0 se centra en els casos de Julian Assange, Chelsea Manning i Edward Snowden, i es basa en textos, documents i situacions reals. L’obra compta amb autoria i direcció de Jorge Yamam-Serrano, i està interpretada per Ruben Ametllé (en el paper d’Assange), Cristina Gamiz (Manning) i Jordi Andújar (Snowden).

“L’espectacle parla de llibertat d’informació i de tractament de la informació. D’informació digital, de mitjans de comunicació, de noves maneres de comunicació, de transformació i crisi dels mitjans clàssics, d’activisme digital i de maneres governamentals de controlar la dissidència. En definitiva parla, sobretot, de drets humans”, assenyala la companyia.

L’obra es va estrenar amb el nom de La revelació al Grec Festival de Barcelona de 2018, on va oferir quatre funcions, i encara no havia fet temporada a la ciutat. Des d’aleshores, s’han produït diversos fets (com el tancament d’Assange en una presó d’alta seguretat) que s’han incorporat en una la versió.