El Termcat ha publicat el diccionari Terminologia de la ciberseguretat, elaborat amb el suport del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i d’experts d’aquest àmbit. El treball conté 260 termes catalans amb definicions, equivalents en castellà, francès i anglès, i notes explicatives.

Atès que l’àmbit de la ciberseguretat és “clau” en la societat digital, el projecte de Termcat pretén oferir un conjunt de terminologia obert a l’actualització que faciliti la comunicació en català i que ajudi a la comprensió i la divulgació dels conceptes més rellevants.

El diccionari recull termes relacionats amb els atacs (atac de denegació de servei, atac de força bruta, programari maliciós), els mitjans tècnics de seguretat (biometria, equip bastió, prova de penetració), els comportaments socials vinculats amb aquest àmbit (ciberassetjament, enginyeria social, hacking ètic), els atributs de la seguretat (autenticitat, confidencialitat, resiliència) i també les tecnologies que tenen una incidència rellevant en les estratègies de ciberseguretat (criptomoneda, forat de seguretat, web fosc).

Com a complement al diccionari, s’ofereix una infografia amb els termes bàsics,així com una enquesta on es convida els experts a valorar les alternatives catalanes més adequades i amb més probabilitats d’implantació per a una quinzena de manlleus de l’anglès que presenten problemes denominatius i que requereixen un estudi més aprofundit.