Els darrers dies, Prisa havia anat tancant acords amb els sindicats d’El País, Cinco Días, Prisa Brand Solutions i Prisa Revistas pels quals es milloraven les condicions dels respectius ERO amb indemnitzacions de 38 dies per any treballat i un màxim de 24 mensualitats. L’objectiu era evitar acabar als jutjats.

Al grup només li faltava l’àrea corporativa, els treballadors de la qual sí havien tirat endavant la demanda contra l’empresa. La primera batalla l’ha guanyat la plantilla amb una sentència que pot suposar un precedent on s’agafi la resta.

Indemnitzacions de 45 dies

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) considera que l’ERO executat per Prisa al setembre a l’àrea corporativa, que va suposar l’acomiadament de 23 treballadors, no s’ajusta a dret i dóna prioritat als pactes previs amb els sindicats signats el 20 de maig i el 14 de juny del 2011 (excepte pel comitè d’empresa d’El País).

En aquells acords, entre altres coses, s’establien indemnitzacions per als possibles acomiadats de 45 dies per any treballat i un topall de 42 mensualitats, en lloc dels 20 dies i 12 mensualitats aplicats ara per Prisa en adopció de la reforma laboral.

Acords vigents i vinculants

La sentència nega que aquells pactes no tinguessin vigència, principal argument de Prisa, i assegura que aquesta perdura “almenys” fins al 31 de desembre del 2012, data en la que es mantenia la comissió de seguiment, segons informa El Confidencial. A més, el TSJM afirma que es podria entendre que la vigència es podria mantenir fins al 2015, quan finalitzin els processos de reestructuració del pla estratègic del grup.

El Tribunal assenyala que els acords de fa un any i mig tenen la mateixa eficàcia que el conveni col·lectiu, ja que “tenen tots els elements necessaris per vincular ambdues parts”.

D’aquesta manera, el TSJM obliga Prisa a indemnitzar els acomiadats de l’àrea corporativa amb 45 dies i un màxim de 42 mensualitats, malgrat el grup recorrerà la sentència. A banda, també falta veure si els acomiadats de la resta d’empreses donen per bo l’acord aconseguit els darrers dies o s’acullen a la sentència de l’àrea corporativa.