El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat la fermesa de la sentència que va anul·lar la cessió de l’explotació de Ràdio Sant Pol a una empresa privada, desestimant el recurs presentat per l’Ajuntament.

La resolució recorda que la Llei de la comunicació audiovisual de Catalunya estableix que els consistoris han de dur a terme una gestió directa de les emissores municipals, i només poden externalitzar part del servei. Segons el TSJC, no és el cas de Ràdio Sant Pol.

L’Associació Catalana de Ràdio ressalta que aquesta és la segona sentència ferma que aconsegueix després de la de l’Ajuntament de Barcelona i Ràdio Gràcia. L’entitat també ha obtingut sentències contràries a la cessió de l’explotació a empreses privades per part dels ajuntaments de Girona i Castellvell del Camp.

En els darrers anys, l’ACR també ha denunciat l’externalització de la gestió de les emissores municipals de Berga, Santa Cristina d’Aro, Santa Coloma de Farners, Sant Vicenç de Montalt, Sant Sadurní i Sant Just.

Precedents per a les resolucions pendents

Tot i que encara resten “sentències definitives”, els precedents “venen a demostrar que la gestió indirecta és una pràctica existent en l’àmbit de la ràdio pública local i constitueix un flagrant incompliment de la Llei de l’audiovisual de Catalunya”, apunta el president de l’ACR, Miquel Miralles.

“Aquest tipus de gestió genera la competència deslleial cap al sector privat pel que fa al seu finançament i el descontrol sobre els continguts. Sovint la gestió indirecta implica la creació de xarxes associades a emissores clandestines que emeten sense llicència. Aquesta situació requereix la urgent intervenció de les diverses instàncies de l’administració”, subratlla Miralles.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram