La direcció de Barcelona TV ha decidit que el programa El pla B no continuï la temporada que ve dins la graella de la cadena municipal. La mesura implica que els professionals que hi treballaven perdin la feina aquest juliol quan acabin les emissions, ja que estan subcontractats per Antena Local (Mediapro).

Els afectats porten anys treballant en diferents programes de BTV (alguns des dels inicis d’emissions, el 1999) a través de diferents empreses, i fins ara eren acomiadats cada cop que acabava la temporada per ser contractats de nou al setembre amb l’inici de la nova.

Ara, però, lliguen la seva sortida al fet d’haver estat els primers en denunciar als jutjats Informació i Comunicació de Barcelona, empresa gestora de BTV, per una externalització que consideren una “cessió il·legal” de personal (denúncia que ja ha presentat més d’una quarantena treballadors).

A més, els professionals d’El pla B també són els que van denunciar que el consell d’administració els va “negar” el dret a votar el comitè professional, amb l’argument que no es podia considerar d’un espai informatiu, argument amb el qual no estaven d’acord Col·legi de Periodistes, Sindicat de Periodistes i Sindicat de la Imatge.

Amb la reformulació de la graella de BTV per a la propera temporada i la corresponent cancel·lació d’alguns programes, de moment ja són 23 els treballadors que no hi continuaran treballant. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram