La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) s’ha declarat no competent per resoldre la demanda col·lectiva presentada contra l’ERO de Radiotelevisió Valenciana (RTVV). Amb aquesta decisió, feta pública el passat dijous, el tribunal rebutja el recurs presentat per l’empresa i es ratifica en la decisió que sigui l’Audiència Nacional qui jutgi el cas.

El TSJPV argumenta la seva decisió en el fet que l’ens té centres de treball fora del País Valencià. La direcció de RTVV pot presentar recurs contra la resolució davant el Tribunal Suprem, cosa que retardaria el procés.

A banda, també podria passar que l’Audiència es declarés no competent per resoldre les demandes dels sindicats, de manera que el conflicte acabaria al Tribunal Suprem, cosa que igualment endarreriria el judici.

Segons remarca Intersindical Valenciana, però, al desembre l’AN va donar a entendre que si el TSJPV es declarava incompetent ella es declararia competent. En aquest sentit, el sindicat espera que l’Audiència Nacional ara sigui “conseqüent”.