El proper 14 d’agost, simultàniament al retorn als quioscos com a diari independent, El 9 Esportiu també estrenarà web. La gran novetat és que l’accés als seus continguts serà de pagament, tot i que al “simbòlic” preu de 36 euros anuals. Així ho indica aquest divendres el blog posat en marxa per explicar com serà el nou diari.

D’aquesta manera, la pàgina principal i les pàgines d’entrada a les seccions d’el9.cat mostraran en obert els titulars de les notícies més destacades, però a partir d’aquí els internautes es trobaran una pàgina que els convidarà a abonar-s’hi per un import “aproximadament equivalent a tres cafès al mes”.

Segons expliquen al blog, la subscripció de pagament al web d’El 9 Esporitu “s’ha d’entendre” en el context de canvis i transformacions que viuen els mitjans d’informació, en el qual “cada vegada són més” els que opten per situar els seus continguts darrere un mur de pagament.

“El motiu no és banal: una informació veraç, de qualitat i contrastada requereix una dotació de recursos humans i materials de costos ben precisos i conciliar-la amb la gratuïtat absoluta ja no és possible”, argumenten.

Extres digitals

Els usuaris abonats podran accedir a tots els continguts d’el9.cat, tant en format digital com en la reproducció en PDF de l’edició impresa, sense cap mena de limitació ni en entrades ni en nombre de consultes al dia ni en el nombre d’edicions anteriors.

El9.cat oferirà diàriament les mateixes informacions i la mateixa estructura de continguts que l’edició impresa, però també amb l’afegit d’altres aportacions específicament pensades per al web i que complementaran el bloc informatiu: flaixos de darrera hora de l’actualitat esportiva; una àrea de resultats i classificacions que mantindrà al dia els calendaris i els resultats de diferents competicions de l’esport del país, i una secció de seleccions on l’usuari hi trobarà tot el que faci referència a les competicions de les seleccions nacionals catalanes i un ressò de les accions de reivindicació del dret a disposar-ne.

I és que, tant en digital com en paper, El 9 Esportiu es pren com a propi és el lema “Una nació, una selecció”. I amb ell, la defensa “sense ambigüitats” del dret a disposar de seleccions pròpies en els àmbits de competició de l’esport internacional.