Des d’aquest dimecres, rtve.es ofereix un nou servei que permet escoltar la música de la plataforma Spotify directament des de la pàgina de Ràdio 3 sense sortir-ne. Aquesta nova funció, és extensible a la resta del web, de manera que totes les àrees del portal de RTVE poden utilitzar Spotify per completar informacions sobre els programes de ràdio i televisió. Per als usuaris, l’única condició és tenir un compte d’Spotify, ja sigui gratuït o de pagament.

El de RTVE és el primer web audiovisual de tot l’Estat que integra aquest servei, però no l’únic, ja que també l’ha incorporat el web de la revista musical MondoSonoro. Spotify també ha arribat a acords en aquest sentit amb Tumblr, The Huffington Post, The Independent, The Guardian, NME, Rolling Stones o els Time Out de Nova York, París i Londres, entre d’altres.

Aquests acords s’han produït paral·lelament al llançament global de l’aplicació Spotify play button, que permet afegir el nou giny a webs i blogs de manera gratuïta. Per fer-ho només s’ha d’escollir la URI de qualsevol cançó, disc o llista de reproducció d’Spotify, i visitar el web de desenvolupadors de la plataforma per aconseguir l’enllaç que s’ha d’allotjar al web o blog. Els usuaris que no tinguin compte a Spotify, se’ls instal·larà l’aplicació a l’escriptori.