La vuitena edició del Festival Europeu de Cinema per a Televisió Zoom Igualada, que tindrà lloc entre el 3 i el 7 de novembre, atorgarà el premi a la trajectòria a la productora El Terrat i a l’actor Sancho Gracia, segons va anunciar aquest dimecres l’organització. A més, el nou guardó creat en aquesta edició, Tu ets la tele, anirà a parar al programa La bola de cristal, mentre que el Premi Auguri Sita Murt serà per a l’actriu María Valverde.

Durant el Festival Zoom s’estrenaran dues produccions de Televisió de Catalunya: la nova sèrie Polseres vermelles, dirigida per Pau Freixa i escrita per Albert Espinosa; i la segona temporada de la sèrie animada Arròs covat.

El certamen consta de vuit seccions diferents dedicades a la projecció de telefilms, sèries i documentals, i enguany ha ampliat seccions i activitats paral·leles, entre les que hi haurà xerrades, col·loquis i trobades per a professionals, entre d’altres.

En la secció oficial a concurs participaran 10 telefilms, cinc d’ells d’origen alemany, que competiran a la millor TV movie, guió i director, amb una dotació total de 5.000 euros. El jurat de la crítica i el jurat jove (aquest format per estudiants de secundària i d’arts i oficis) també entreguen els respectius premis al millor telefilm.