El nou president de RTVE, José Antonio Sánchez, continua introduint canvis en la corporació. Aquest dimarts, a proposta seva, el consell d’administració ha nomenat Eladio Jareño Ruiz com a nou director del centre de producció de RTVE Catalunya en substitució d’Ana María Bordas, que passa a dirigir La 2.

D’aquesta manera, Jareño, que des de 2009 era coordinador de presidència i cap de comunicació del PP català, torna a la radiotelevisió pública estatal. El periodista va ser director de TVE a Catalunya i delegat territorial de RTVE entre 2003 i 2004, coincidint amb Sánchez com a director general de la corporació, sota mandat al Govern espanyol de José María Aznar. Posteriorment, arran de l’entrada al Govern del PSOE, Eladio Jareño va passar a ser director de programes infantils i juvenils de TVE (2004-2008), fins que va fitxar pel PPC com a director de comunicació.

Jareño va iniciar la seva carrera professional com a portaveu oficial de la seguretat dels Jocs Olímpics de Barcelona i responsable d’imatge i comunicació de la Seguretat Olímpica i dels Jocs Paralímpics, depenent del Ministeri de l’Interior (1991-1992). Després va ser assessor de premsa del Governador Civil de Barcelona (1992-1996), director de comunicació de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya (1996-2002) i director de gabinet de la Delegació (2002-2003).

Ana María Bordas, nova directora de La 2

Per la seva part, Ana María Bordas, ha estat nomenada nova directora de La 2 en substitució de Manuel Arranz, qui ha ocupat el càrrec durant els dos darrers anys.

Bordas, que ha treballat en diferents càrrecs de RTVE des de 1982, va ser nomenada directora de TVE a Catalunya el desembre de 2010, i tres anys després va assumir la direcció de RTVE a Catalunya després de la fusió de les direccions de la televisió i la ràdio.

Anteriorment, Ana María Bordas havia estat, entre d’altres, directora de RNE a Catalunya (1997-2005); delegada de relacions institucionals de TVE a Catalunya (2005-2008), i directora de comunicació de TVE (2005-2010).

Javier Lamana, nou secretari general de RTVE

El consell d’administració també ha aprovat aquest dimecres el nomenament de Javier Lamana com a nou secretari general de RTVE en substitució de Laura de Rivera García de Leániz, qui ocupava el càrrec des de juliol de 2012. El relleu serà efectiu el proper 24 de novembre.

Lamana, que de 2000 a 2004 va estar al capdavant de l’assessoria jurídica de RTVE, va ingressar en el Cos d’Advocats de l’Estat el 1988, i ha prestat serveis al Ministeri per a les Administracions Públiques, la Secretaria d’Estat de Pressupostos i Despeses del Ministeri d’Economia i Hisenda, i en la Subdirecció General de Serveis Consultius de l’Advocacia General de l’Estat.

A més, ha estat secretari general tècnic del Ministeri per a les Administracions Públiques i del Ministeri d’Educació, i ha format part dels consells d’administració de l’Institut Cervantes i de vàries societats estatals. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram