El proper dilluns, l’Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna acollirà la presentació d’Electoralia.cat, el primer portal en català dedicat exclusivament a l’àmbit polític. Es tracta d’ un web de captació de dades en temps real de tot allò que està passant al voltant de les eleccions i a la xarxa, que incorpora una mica d’anàlisi i contextualització.

L’acte de presentació clourà amb un debat sobre la transparència informativa davant les properes eleccions al Parlament i la utilitat de la xarxa en la democratització de l’accés a la informació per part de la ciutadania. Hi intervindran Albert Saéz (director adjunt d’El Periódico), Saül Gordillo (director de l’Agència Catalana de Notícies) i Manel Cuyàs (director adjunt d’El Punt), i serà moderat per Ferran Cases, cap de política del diari Ara.

Funcionament del web

Electoralia rastreja en temps real més de 500 blocs especialitzats, webs de mitjans de comunicació (generalistes i especialitzats), la xarxa social Twitter i diferents canals de YouTube, i mostra tota la informació relacionada amb les eleccions als usuaris del lloc, sense filtres i en temps real. El motor de cerca, a més, jerarquitza i prioritza aquests continguts en funció de la seva rellevància qualitativa (paraules clau, focus d’atenció) i quantitativa (comentaris, RT, respostes, visites i visionats).

Els continguts es poden visualitzar en dos nivells. En el principal es mostren els continguts amb un major nombre de comentaris i interaccions d’usuaris a la xarxa, mentre que en el segon nivell es veuran tots els continguts de la xarxa a temps real, com si fos el timeline de Twitter.