L’edició catalana d’El País ha incorporat una secció de notícies en anglès realitzades per estudiants de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra. Es tracta d’una col·laboració entre el diari i la UPF en una assignatura obligatòria en la qual els alumnes aprenen a millorar l’escriptura periodística en anglès.

En concret, els estudiants adaptaran setmanalment una mitjana de cinc continguts de l’actualitat catalana perquè puguin ser entesos en un context global, i també podran publicar reportatges elaborats amb fonts pròpies.

El projecte, que durarà fins al març del 2017, forma part d’El País English Edition, que s’encarregarà de l’edició dels treballs dels estudiants juntament amb la redacció de Catalunya.

La publicació d’articles en anglès es va iniciar l’any 2001 com a suplement de l’aleshores International Herald Tribune, i el 2014 es va transformar en un projecte 100% digital. Un equip de periodistes i traductors fa versions en anglès d’articles d’El País sobre Espanya i Amèrica Llatina amb més context i explicació per als lectors estrangers.