La sortida de 2.514 treballadors de Prisa impulsada pel fons d’inversió estatunidenc Liberty, podria costar gairebé 95 milions d’euros. Una mica més dels 80 milions que en un principi havia calculat el conseller delegat del grup, Juan Luis Cebrián.

Així ho indiquen alguns experts, argumentant que la quantitat respon a la voluntat del grup d’acordar les sortides amb els treballadors. Si s’optés per un ERO, cosa que l’empresa vol evitar, la xifra sí seria més baixa.

Segons la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), els treballadors que estarien disposats a apuntar-se a l’acomiadament voluntari serien professionals d’una mitjana de 46-47 anys d’edat, molts dels quals han desenvolupat la major part de la seva vida laboral a l’empresa.

En total, Prisa preveu desprendre’s d’un 18% de la plantilla mitjançant baixes incentivades, prejubilacions i externalitzacions. Les indemnitzacions voltarien els 45 dies per any treballat amb un topall de 42 sous.

El denominat Pla d’Eficiència Operativa, pactat amb els sindicats confederals –i rebutjat pels treballadors d’El País–, preveu la sortida de 1.240 professionals de l’audiovisual i 505 de la ràdio per aquest mateix 2011.