El Col·lectiu de Professionals del Doblatge (CPD) del País Valencià ha decidit dir prou i no acceptarà cap encàrrec més de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) fins que l’ens no liquidi el deute pendent de les feines realitzades el 2010, que segons asseguren puja a 3,5 milions d’euros.

En un comunicat, els actors asseguren que són conscients de les dificultats que travessen els estudis, però consideren que la “morositat” ha arribat a un punt en què és “millor” deixar de treballar per a Canal 9 i “no acumular més deute”, tot i que el treball de la cadena representa gairebé el 90% de la seva feina.

El CPD denuncia que RTVV “incompleix sistemàticament” els terminis de pagament que fixa i “perjudica greument l’escassa estabilitat” laboral de la professió, i qualifica l’ens de “client tòxic”.

Els dobladors afirmen que, en poc més d’un any, l’actual direcció de Canal 9 ha provocat “l’ensorrament” d’un sector que s’havia començat a consolidar després de 20 anys de treball .

El col·lectiu diu no entendre que el Govern de Francisco Camps depassi el termini de 400 dies per pagar els proveïdors quan altres empreses, “fins i tot presumptament implicades en greus delictes”, cobren les seves factures en 30 dies, asseguren en referència a Orange Market.