L’Associació Espanyola d’Anunciants (AEA) ha afirmat que la denúncia de la Comissió Europea sobre el finançament de RTVE davant el Tribunal de Justícia de la UE posa de manifest que el model de finançament de l’ens públic estatal va ser una “mesura apressada i irreflexiva”, i ha tornat a oferir la seva col·laboració “per portar a terme una organització racional de tot el procés actual”.

En un comunicat, els anunciants reiteren que la publicitat no hauria hagut de desaparèixer mai de TVE i ha recordat que al sector publicitari “hi ha lloc per a tots: TVE, televisions autonòmiques i privades, si s’actua amb consens i amplitud de mires”. Els anunciants reivindiquen una televisió pública forta i deixen clar que el que està passant és la conseqüència d’haver pres una mesura “apressada i irreflexiva”.

En tot cas, els anunciants s’ofereixen com a part de la solució de l’actual problema de finançament que pateix RTVE. “La publicitat no ha de ser mai considerada com un problema, sinó com a part de la solució, ja que garanteix el finançament necessari pel desenvolupament dels mitjans de comunicació”, assegura l’AEA en relació a la denúncia que ha interposat la CE contra el model de finançament de RTVE.

La proposta de col·laboració que els anunciants posen damunt la taula seria “a través d’una publicitat responsable, raonable i no saturadora”.