Finalment, Prisa ha aconseguit posposar els venciments dels seus crédits. Aquest dilluns, el grup va obrir el procés de signatura per refinançar els 3.537 milions d’euros que té de deute amb els 35 bancs creditors. Segons el grup, l’ampliació dels terminis i les noves condicions establertes “permetran abordar una política de creixement i assegurar el futur dels seus negocis”.

Un cop enllestit el refinançament, es posaran els mecanismes de conversió de warrants per part de Timón, soci de referència de Prisa, Martin Franklin i Nicolas Berggruen, que subscriuran noves accions de la societat per 150 milions d’euros a un preu de dos euros per títol.

Amb el refinançament, el préstec sindicat del 2007 de 2.800 milions, que inicialment vencia el 2013, ara ho farà el 19 de març del 2014, tot i que podria fer-ho el 19 de desembre d’aquell any si es compleixen una sèrie de fites. Per la seva part, el termini del crèdit pont i dels crèdits bilaterals s’allarguen fins al 15 de gener del 2015, però també podria vèncer el 19 de setembre si, com en l’anterior cas, es compleixen una sèrie de condicions. El termini del subordinat clourà el setembre del 2015, quan es donin les condicions d’extensió dels altres préstecs, segons informa el grup.

Dels bancs que han de signar, només falta que alguna de les entitats creditores estrangeres remeti els poders originals, cosa que encara no ha passat perquè fins aquest dimarts és festa al Regne Unit.