El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Col·legi d’Economistes de Catalunya han segellat un conveni de col·laboració amb l’esperit de vetllar pel rigor en la divulgació de la informació econòmica. La voluntat és aconseguir un bon ús de la mateixa i que ajudi a entendre les diferents situacions conjunturals de l’economia i l’empresa que viu la societat en general.

El conveni preveu projectes de formació conjunta per augmentar el coneixement i les capacitats dels col·legiats, així com activitats d’interès per a ambdues professions. A més, queda obert a altres idees que contribueixin a fomentar el treball rigorós del periodisme econòmic.

“Els economistes han d’expressar la seva opinió fonamentada en l’objectivitat i en els coneixements tècnics”, assenyalava el degà del Col·legi d’Economistes, Anton Gasol, en l’acte de signatura, celebrat dijous. “La responsabilitat d’aportar dades econòmiques qualitatives és molt important per facilitar l’enteniment de les distintes efemèrides de la macro i microeconomia”, afegia.

La degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, va posar l’accent en els beneficis d’aquesta col·laboració per al col·lectiu periodístic, “un fet que està en línia amb l’interès del Col·legi i dels professionals d’informar, també de l’àmbit econòmic, de manera acurada, precisa i amb rigor, com ens recorda el primer punt del Codi Deontològic que abracem els periodistes”.