Una representació de la Xarxa de Col·legis Professionals de Periodistes es va reunir dimecres a La Moncloa amb el secretari d’Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, en una trobada on van reivindicar el seu paper com a “interlocutors vàlids” davant de les administracions públiques en tots els assumptes relacionats amb l’exercici i les titulacions de periodisme i comunicació audiovisual, així com davant de qualsevol qüestió que afecti l’ensenyament sobre aquestes matèries en el sistema educatiu.

Per aprofundir i tractar temes d’interès per a la professió, ambdues parts van acordar fixar reunions periòdiques. Per part de la Xarxa van participar en la trobada José Antonio Barrera, Cristóbal Ruitiña, Pedro Lechuga, Rafael Gimena i Fernando Varela, dels col·legis d’Andalusia, Astúries, Castella i Lleó, Catalunya i Galicia, respectivament.

En la reunió de dimecres, la Xarxa va insistir al secretari d’Estat de Comunicació en la necessitat de derogar la llei mordassa, ja que entre d’altres suposa un obstacle per a l’exercici del periodisme, segons explica el CPC. També es va tractar el paper actiu que han de tenir els col·legis en els consells de transparència i en la regulació del dret d’accés i publicitat activa, així com continuar amb la reivindicació històrica perquè els periodistes comptin amb un epígraf propi a l’IAE. Per altra banda, també es van traslladar els problemes l’intrusisme i la precarietat laboral en la professió.