La Xarxa de Col·legis Professionals de Periodistes ha decidit crear un grup de treball que es dedicarà a comptabilitzar i analitzar les agressions als professionals davant l’augment dels atacs i les amenaces.

La posada en marxa d’aquest grup és la fase prèvia a la creació d’un Observatori Nacional sobre Agressions a Periodistes, per al qual es vol comptar amb la col·laboració d’experts de diverses àrees, i donar respostes efectives als atacs al dret a la informació.

En paral·lel, la Xarxa iniciarà els tràmits i els contactes necessaris per estudiar al viabilitat de modificar el Codi Penal i aconseguir que agredir periodistes sigui un “agreujant”, ja que l’exercici professional comporta una funció social.

Per altra banda, els Col·legis de Periodistes han acordat treballar perquè sigui il·legal vetar professionals de la informació i mitjans de comunicació, com fa el partit d’ultradreta Vox. L’objectiu és que la protecció que els periodistes tenen quan cobreixen campanyes electorals tingui un caràcter general.

La Xarxa va adoptar aquestes mesures, entre d’altres, en una reunió plenària celebrada el passat dissabte a Madrid amb l’assistència de representants