El rebombori generat per l’aprovació i la marxa enrere de l’acord per accedir al sistema de gestió dels informatius per part dels consellers de RTVE va fer que el comitè professional de TV3 indagués què passava a la casa. La sorpresa va ser descobrir que la majoria de consellers de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals tenen un perfil d’usuari que els dóna accés a les escaletes dels Telenotícies.

Després de demanar explicacions a la CCMA, a la direcció de TV3 i a la dels serveis informatius, els van explicar que els comptes s’havien creat el 2008 com un tràmit informàtic, motiu pel qual no havia calgut una votació del consell de govern, i que s’havien utilitzat molt poques vegades. Amb tot, el perfil d’usuari permet l’accés a l’arxiu de les escaletes, tot i que sempre després de la seva emissió, i no a temps real, com passava en el cas de RTVE.

Tot i així, el comitè professional considera “greu” que no es fes pública l’existència d’aquests comptes d’usuari, i ha acordat amb la Corporació que aquest accés a les escaletes es desactivi. El comitè considera que, encara que les escaletes es puguin consultar només un cop emès el Telenotícies, aquests documents continuen sent una eina de treball interna on “sovint figuren dades sensibles que cal preservar perquè cap periodista pugui veure coartada la seva llibertat”.