Quines són les particularitats d’informar des de l’estranger? Quin és l’estat de la informació internacional als nostres mitjans? Com es tracten determinades notícies a uns països i uns altres? Com ens veuen des de fora? Aquestes i altres preguntes s’intentaran respondre en la tercera sessió del cicle Vermut & Periodisme, que té lloc el proper dissabte al migdia al Cafè Salambó de Gràcia.

Amb el títol de Les corresponsalies: el repte d’informar des de fora, en aquesta ocasió el cicle reuneix Toni Cruanyes, corresponsal de TV3 a París i proper presentador del Telenotícies vespre; Xavier Aldekoa, corresponsal de La Vanguardia a l’Àfrica; Albert Segura, corresponsal a Brussel·les que treballa per a RAC1, 8tv, ACN i El Punt Avui; Bricio Segovia, corresponsal de l’Ara a Rússia i les antigues repúbliques soviètiques i reporter de Russia Today.

La sessió seguirà la mateixa metodologia que en les dues anteriors trobades, plantejant el debat mitjançant un joc: s’interpel·larà els convidats amb preguntes i/o informacions que trobaran dins d’uns sobres de colors. Així, hauran de reflexionar sobre cites, titulars de premsa, preguntes i piulades. El debat també preveu la participació del públic assistent i del que el segueixi via Twitter a través de l’etiqueta #veriper3.