Des de que va començar la crisi econòmica, els principals diaris dels Països Catalans ja han acomiadat més de 700 treballadors, segons informa Mèdia.cat. Aquesta xifra no inclou les retallades de plantilla que han patit les delegacions d’alguns diaris estatals a Barcelona, València i Palma.

Així, el grup Zeta va acomiadar mitjançant un ERO 424 treballadors (dels 533 previstos inicialment), tant d’El Periódico com d’altres publicacions del grup. En canvi, La Vanguardia va preferir oferir prejubilacions incentivades per reduir la plantilla en 125 persones, a banda d’alguns acomiadaments puntuals.

Per la seva part, Hermes Comunicacions va presentar un ERO amb forma de baixes voluntàries quan va adquirir l’Avui, a les que es van acollir uns 90 treballadors. Aquest 2011, 40 treballadors més d’Hermes s’han acollit de nou a baixes incentivades, principalment d’El Punt a Girona, després d’haver fusionat els dos diaris.

Al País Valencià, Las Provincias ha acomiadat uns 70 treballadors, tant amb la fórmula de l’ERO com amb retallades puntuals, mentre que Levante-EMV ha fet fora més de 20 treballadors.

Pel que fa a les Illes Balears, el Grup Serra hauria fet fora 10 treballadors, 10 d’Última Hora i 5 del Diari de Balears.