El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull dimarts 20 a les 18 h la taula rodona Discursos d’odi racistes i LGBTI-fòbics als mitjans de comunicació. Marc normatiu vigent i iniciatives desenvolupades en el context català, organitzada pel Projecte We2.0 del grup de recerca SOTRAC de la Universitat Oberta de Catalunya.

En l’acte participaran Laura Pinyol, consellera secretària del Consell de l’Audiovisual de Catalunya; Alejandro Perales, president de l’Associació d’Usuaris de la Comunicació; Jennifer Molina, tècnica de comunicació de SOS Racisme; Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia, i Josep Granados, investigador del Projecte We2.0.

Quin és l’estat de salut dels drets enfront els discursos d’odi als mitjans de comunicació catalans? Què es fa des dels organismes que han de garantir el dret a una informació lliure de discursos d’odi? Què es fa des dels col·lectius afectats? Quins problemes s’han detectat? Quines són les tasques pendents i quines les prioritats? Aquestes són algunes de les qüestions que es plantejaran en la sessió.

La taula es podrà seguir virtualment a través de Zoom.