Vicent Partal i Jordi Montaña segellen l'acord de col·laboració.

Seguint l’experiència d’algunes universitats nord-americanes de traslladar l’aula a l’empresa, al llarg d’aquest primer quadrimestre de curs, la redacció del digital VilaWeb acull algunes classes de la Llicenciatura de Periodisme de la Universitat de Vic (UVic). Tot i que ja s’ha començat a aplicar en forma de prova pilot, el rector de la UVic, el Dr. Jordi Montaña, i el director de VilaWeb, Vicent Partal, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració que estableix les bases d’aquesta innovació docent, batejada com a Aula de periodisme digital.

D’aquesta manera, l’acord permet que els estudiants aprenguin des de dins de la redacció d’un mitjà de comunicació a partir de les indicacions de periodistes professionals. Fins ara, els estudiants només tenien l’oportunitat de tenir un ensenyament pràctic fora la universitat a través de les pràctiques, però no fent classes en grups en les quals cada alumne disposa de la seva taula de treball.

En concret, els estudiants de quart de Periodisme de la UVic es divideixen en grups d’uns 15 alumnes i cada setmana un d’ells es trasllada a VilaWeb, on rep una classe de quatre hores de durada. Una sessió normal de l’Aula de periodisme digital consta de tres parts: una teòrica, una altra dedicada a l’elaboració pràctica d’un reportatge, i, finalment, una part per conèixer les rutines i els models de treball de la redacció.

Dins dels continguts que s’imparteixen en el curs, els estudiants aprenen els canvis que provoca internet en el treball dels periodistes, el funcionament de la xarxa i la cerca d’informació, a més de conèixer el sistema de publicació del diari VilaWeb i la dinàmica de Vilaweb TV, entre d’altres temes. El projecte es desenvolupa en coordinació amb el professor de la UVic Jordi Serrat.