Després que el Congrés aprovés una instrucció que limitava la tasca dels fotògrafs dins l’hemicicle sota amenaça d’expulsió, els representants dels reporters gràfics es van reunir aquest dimarts amb el seu president, Jesús Posada, i els responsables de comunicació de la cambra.

En la trobada, es va tornar a demanar que es retiri o es suspengui la instrucció, però davant la negativa de Posada, els periodistes s’han presentat aquest dimecres a treballar “amb total normalitat”, com havien fet fins abans de la polèmica, “atenent com estableix la llei a la llibertat d’informació i el dret de la ciutadania a ser informats.

Amb tot, el president del Congrés va sol·licitar als representants de l’Associació d’Informadors Gràfics de Premsa i Televisió (ANIGP-TV) i el Sindicat de Periodistes de Madrid (SPM) la creació d’una taula de treball “que pugui modificar, matisar o canviar qualsevol punt de la instrucció”.

Ara, segons explica la Federació de Sindicats de Periodistes, les organitzacions que representen els reporters gràfics estudiaran aquest oferiment, tot i produir-se en unes condicions que no comparteixen, i anunciant que “en cap cas” s’acceptarà cap normativa contrària a Dret.