Foto: Mar Vila / ACN

Els responsables de Política Lingüística dels governs català, valencià i balear han acordat iniciar la coordinació de les polítiques de doblatge i subtitulació al català de continguts audiovisuals. Francesc Xavier Vila, Rubén Trenzano i Beatriu Defior s’han reunit a Barcelona, a la seu del Departament de Cultura, en el marc de la Declaració de Palma de 2017.

Vila, Trenzano i Defior han estat rebuts per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. En la sessió de treball també han participat la secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat, Gina Tost, i el subdirector general de Llengües del Departament d’Educació, Andreu Freixes.

En la reunió també s’ha tractat la situació del català en el món digital. D’una banda, els tres governs han compartit la preocupació per la relegació del català que s’ha percebut darrerament en els cercadors d’internet. Se n’estan analitzant les causes per tal de poder buscar-hi solució.

Per altra banda, Tost ha exposat el moment en què es troba el projecte AINA, finançat per la Generalitat de Catalunya i executat pel Barcelona Supercomputing Center. En la trobada, s’han explorat vies per assegurar la participació dels tres governs.

En la trobada també s’ha acordat que València aculli a l’octubre de 2023 la segona edició de LaTroca, la trobada de joves creadors de continguts digitals en català. La iniciativa es va celebrar per primer cop el passat octubre a Palma.