Un estudi d’Intrum Justitia sobre els impagaments en el sector de la comunicació a 28 països europeus indica que les pèrdues per la morositat enguany ja arriben al 2,8%, dues dècimes més que el 2011.

Segons el treball, els impagaments en el sector de la comunicació (incloent premsa, ràdio, televisió, agències de publicitat, productores de cinema, vídeo, música, etc.) fan que s’hagin deixat d’ingressar 340.000 milions d’euros. Unes xifres que no ajuden gens a les empreses en plena davallada dels ingressos publicitaris i en el procés d’adaptació al mercat digital.

Malgrat no s’especifica quines són les dades a l’Estat espanyol, és previsible que aquestes siguin força superiors a les mitjanes europees.

Pessimisme

El treball de la multinacional de serveis de gestió de crèdit indica que el 50% de les factures es paguen en menys de 30 dies; el 38% entre 31 i 90 dies, i el 12% en menys de 90 dies. Respecte el 2011, els terminis de pagament s’han incrementat en dos dies

A més, una de cada dues empreses consultades per Intrum Justitia afirma tenir problemes de liquiditat, i el 54% preveu que el risc d’impagament s’incrementi en els propers mesos.

Font: IPMark