Les redaccions dels serveis informatius de TV3 i Catalunya Ràdio han estat distingides amb la vuitena edició del Premi de Comunicació d’Òmnium Cultural, que enguany ha estat rebatejat amb el nom de Muriel Casal i s’ha dotat amb 3.000 euros.

El jurat del guardó ha destacat “la professionalitat i vocació de servei, per haver convertit els mitjans públics catalans en un referent informatiu explicant els esdeveniments polítics i socials que ha viscut el país, i fer-ho respectant la pluralitat i plantant cara a les pressions i amenaces d’intervenció política”.

La filla de Muriel Casals, Laia Gasch, ha felicitat els guanyadors tot recordant que l’expresidenta d’Òmnium va ser membre de la primera Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. “La Muriel va viure aquella època amb passió, posant èmfasi en construir uns serveis informatius, independents i honestos basats en el model de la BBC”, ha assenyalat. “Avui, TV3 i Catalunya Ràdio segueixen informant amb imparcialitat i honestedat, i no tenen res a envejar a la BBC; un premi totalment merescut”, ha afegit Gasch.

Les redaccions dels serveis informatius de TV3 i Catalunya Ràdio rebran el guardó divendres en el marc de la 67a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, que se celebra al poliesportiu Virrei Amat de Barcelona.

Enguany és el primer cop que el Premi de Comunicació d’Òmnium compta amb una dotació econòmica, gràcies a la donació que la Laia Gasch ha fet de la indemnització rebuda per l’accident que va causar la mort de la seva mare, i que dotarà el guardó en les properes edicions.

El jurat del Premi Muriel Casals de Comunicació estava format per Tatxo Benet, Àlex Gutiérrez, Marina Llansana, Albert Sàez i Sebastià Serrano.