El cap d’informatius de TVE, Julio Somoano, ha trigat molt poc en començar a recordar els millors temps d’Urdaci a la cadena pública. La manifestació independentista d’aquest 11 de setembre va ser la cinquena notícia dels titulars del Telediario de les 21 h. En els informatius, però, va ser la 12a en aparició: va trigar 20 minuts i 23 segons en fer-ho, i va durar tres minuts i 12 segons. La notícia va aparèixer just després que el president Artur Mas advertís Mariano Rajoy que si no s’acceptava el pacte fiscal s’obriria el camí a la llibertat de Catalunya.

En els titulars del Telediario, la massiva manifestació es va veure relegada per informacions sobre la trobada entre Mariano Rajoy i el primer ministre finlandès; l’aniversari dels atemptats de l’11-S als EUA; la moratòria de Brussel·les a Portugal, i el cas de José Bretón.

En canvi, a la BBC els va semblar que la manifestació de la Diada tenia prou pes com per obrir el seu informatiu i encapçalar el web. La comparació, que deixa en evidència TVE, va fer bullir altre cop les xarxes socials. Ja sigui per les reaccions o les comparacions, el Telediario d’aquest dimecres al matí sí ha obert amb la manifestació independentista.