Pricewaterhouse (PwC), l’empresa encarregada de liquidar Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM), ha cobrat el 40% dels 60.000 euros acordats; en canvi, les productores i proveïdors de l’ens, no han rebut cap pagament des de que el PP va decidir tancar-lo. Segons denuncia la Plataforma per la Continuïtat de RTVM, el Consell de Mallorca reté les transferències pressupostàries destinades als proveïdors des d’aleshores, però sí paga a la consultora que, a més, es va adjudicar un “concurs negociat sense publicitat” realitzat a l’estiu.

La Plataforma recorda que l’ens pagava a proveïdors, corresponsals i autònoms a mes vençut, mentre que a les productores ho feia entre 90 i 120 dies. Però amb la tramitació del tancament arran de la victòria del PP al maig, la presidenta del Consell, Maria Salom, hauria ordenat la suspensió de les transferències ja pressupostades cap a RTVM, “ofegant al mitjà i a les productores”. En concret, l’habitual termini de pagament d’entre tres i quatre mesos, ara ja supera els nou. En canvi, PwC va cobrar al cap d’un mes d’haver-se adjudicat el concurs.

A banda, per a la Plataforma “encara és més indignant” que el Consell nomenés José Manuel Carrillo com a director general de l’ens pel seu perfil jurídic especialista en la gestió del desmantellament d’empreses i negociació d’acomiadaments massius, però que, a l’hora de la veritat, l’ERO per acomiadar la plantilla sigui gestionat per PwC, mentre que va nomenar sengles directors per a TV Mallorca i Ona Mallorca.