A partir d’aquest dilluns, Els matins amplia la seva durada una hora i acabarà a les 14 h en lloc de les 13, franja que fins ara ocupava la sèrie Rex. Segons Televisió de Catalunya, el canvi representa una “aposta clara” per la producció pròpia, per l’increment dels continguts d’actualitat i per una major connexió amb el territori. A més, destaca que l’ampliació no suposarà un augment del cost del programa.

Amb la nova durada, el programa es reestructurarà una mica. De 8 a 11 h, Ariadna Oltra conduirà l’informatiu, l’entrevista del dia i la tertúlia d’actualitat. I d’11 a 14 h tocarà la part de magazín amb Helena Garcia Melero. Fins a les 12 h es farà especial incidència en els temes socials i en la crònica de successos, així com en els espais habituals de servei públic relacionats amb la meteorologia, el trànsit i el món de l’esport.

Després, fins a les 13 h, Els matins oferirà continguts relacionats amb estils de vida, amb seccions relacionades amb la medicina, la salut, l’alimentació i els hàbits de conducció segura. Completen l’oferta d’aquesta franja la promoció de les novetats literàries, de cinema, les actuacions de grups musicals i l’espai de denúncia dels espectadors.

L’actualitat segons Empar Moliner

En la nova franja que s’ha afegit, de 13 a 14 h, cada dia es comptarà amb un convidat de l’àmbit de la cultura, la música, l’espectacle, l’esport, etc, que parlarà de les seves activitats i participarà en la resta de continguts de l’espai: saber què es prepara per dinar a les cuines de cases particulars, restaurants i escoles; informació d’algun fet important que estigui passant durant el directe, i connexió amb algun conductor del Telenotícies migdia per avançar les principals notícies del dia.

L’altra gran novetat d’aquesta recta final del programa serà la intervenció diària de l’escriptora Empar Moliner, que a les 13.40 h comentarà l’actualitat amb l’estil que la caracteritza.