Els treballadors de TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies han presentat al Senat una petició perquè es rebutgi la proposta del Govern espanyol d’intervenir els mitjans públics de la Generalitat en aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Com a argumentari per sol·licitar el quedar al marge del 155 es recorre al manifest unitari presentat dimecres. El document defensa la tasca dels mitjans i assenyala que l’amenaça d’intervenció suposa “un atac directe a la ciutadania i vulnera el seu dret a rebre una informació veraç, objectiva, plural i equilibrada, un dels drets fonamentals de qualsevol democràcia”.

El manifest conjunt afirma que “el sol fet que un govern pretengui interferir i controlar el funcionament d’aquests mitjans és una prova de la seva voluntat de vulnerar aquests drets”. El text afegeix que “aquesta ingerència és inacceptable en el marc de l’Europa democràtica i dinamita principis fonamentals de la Unió Europea”, tot recordant que van ser ratificats per l’Estat espanyol en el tractat de Lisboa.